Yuzunautit kiusaamista vastaan

MLL ja Marli Juissi yhteistyössä

Yuzunautit ja Marli Juissi vastustavat kiusaamista ja siirtyvät Next Levelille yhdessä Mannerheimin lastensuojeluliiton kanssa. Tavoitteena on kerätä mahtipotti eli 10 000 euroa kiusaamisen vastaiseen työhön.

10 000€

Yuzunautit kiusaamista vastaan Yuzunautit kiusaamista vastaan

Nyt sinäkin voit auttaa!

Osallistu kampanjaan, luo oma yuzunauttisi ja nouse seuraavalle tasolle. Mitä enemmän yhdessä chillaavia yuzunautteja, sitä suurempi potti MLL:lle kiusaamisen vastaiseen työhön. Seuraa tavoitteen täyttymistä juissi.fi:ssä!

Yuzuplaneetta
Yuzunautit kiusaamista vastaan

Mannerheimin lastensuojeluliitto

MLL tekee työtä kiusaamisen ehkäisemiseksi päiväkodeissa, peruskouluissa, toisen asteen oppilaitoksissa, harrastustoiminnassa sekä digitaalisissa ympäristöissä. MLL:n kiusaamisen vastaisen työn tavoitteena on lasten ja nuorten kaverisuhteiden ja ryhmässä toimimisen taitojen tukeminen. Erityisenä painopisteenä on lasten ja nuorten oma toiminta kiusaamisen ehkäisemiseksi.

Mitä kiusaaminen on?

Kiusaaminen on tekoja, joilla pyritään vahingoittamaan tai loukkaamaan toista. Esimerkiksi tönimistä, lyömistä, haukkumista, yksin jättämistä tai ilkeitä puheita toisen selän takana. Kiusaaminen on ryhmäilmiö. Jokaisella ryhmän jäsenellä on ratkaiseva rooli siinä, pääseekö kiusaaminen jatkumaan vai ei. Kiusaamista tapahtuu kaikenikäisten joukossa.

Miten kiusaamista ehkäistään?

Kiusaamisen polttoaineena toimii ilmapiiri, jossa sallitaan muiden loukkaaminen tai toista halventava puhetapa. Siksi kiusaamisen vastaisessa työssä täytyy koko yhteisön olla mukana.

Aikuiset ovat vastuussa kiusaamisen lopettamisesta. Sen vuoksi kiusaamisesta on aina kerrottava jollekin aikuiselle. Lapset ja nuoret voivat kuitenkin osallistua ja vaikuttaa kiusaamisen vastaiseen työhön.

Lapset ja nuoret mukana

MLL:n kiusaamisenvastaisen työn kivijalkoja ovat yläkoulujen tukioppilas-, alakoulujen kummioppilas- ja toisen asteen oppilaitosten tutor-toiminta sekä valtakunnallinen Koulurauha-ohjelma. MLL kouluttaa, koordinoi ja tarjoaa tietoa ja välineitä siihen, että lasten ja nuorten ryhmissä jokaisella on hyvä ja turvallinen olla, eikä ketään kiusata.

Käytämme evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen ja mainonnan kohdistamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. OK